2008年8月4日 星期一

台灣蛋黃酥


台湾蛋黄酥/Taiwan Egg Yolk Mooncake
材料: Ingredients: Bahan-bahan

(A) 油皮
180克中筋面粉
55克奶油
70克水
35克糖
(B)油酥
140克低筋面粉
70克奶油
(C) 馅料
600克红豆沙
20粒咸蛋黄
(A) Shortening Dough
180 gm A.P Flour
55gm Butter
70gm Water
35gm Sugar
(B) Flaky Dough
140gm Superfine Flour
70gm Butter
(C) Filling
600gm Red Bean Paste
20 Nos Salted egg yolk
(A) Adunan Shortening
180 gm Tepung A.P
55gm Mentega
70gm Air
35gm Gula
(C) Adunan Flaky
140gm Tepung Superfine
70gm Mentage
(C) Inti
600gm Inti Red Bean
20 Biji Telur Kuning Masin
做法/Method/Cara-cara:

1. 油皮: 将所有材料混合均匀,松弛30分钟,分割成本15克X 20个。
2. 油酥:粉过筛,与奶油揉成团,分割10克X 20个。
3. 油皮包油酥,杆成椭圆型,卷起,再杆长再卷起。
4. 将面团杆成圆形,包入红豆沙,中间放入咸蛋黄。
5. 刷上蛋黄两次,上放黑芝麻装饰。
6. 以190°C 烤20-25分钟。

1.Shortening Dough: Rub in all the ingredients. Rest for 30 minute. Divide dough into 15gm x 20 pcs.
2.Flaky Dough: Sift flour and mix with butter, divide dough into 10gm x 20 pcs.
3.Wrap flaky dough into shortening dough and pin it out into a thin strip.
4.Roll the strip into the swiss roll shape, and repeat one.Press dough with palm and roll out into a circular sheet. Place filling in the center and pleat it together.
5.Egg wash with egg yolk 2 times and put black sesame on top.
6.Bake at 190°C for 20-25 minute.
1. Adunan Shortening : Campurkan semua bahan dan rehatkan adunan selama 30 minit. Bahagi kan adunan 15gm x 20 ketul.
2. Adunan Flaky: Ayakkan tepung dan campurkan tepung, bahagikan adunan kepada 10gm x 20 ketul.
3. Balut adunan flaky dengan adunan shortening dan menggiling . Kemudian menggulungkan adunan.
4. Menggiling adunan satu kali. Membalutkan inti kacang merah di tengah-tengahnya.
5. Beruskan telur kuning dipermukaan dan menghiaskan dengan bijian hitam.
6. Bakar dengan suhu 190°C selama 15-20 minit.

沒有留言: