2008年8月4日 星期一

lavender caramel pudding

熏衣草焦糖布丁/ Lavender Caramel Pudding
材料: Ingredients: Bahan-bahan

(A)
100 克糖
3 湯匙水
(B)
5 粒蛋
80克糖
450克鮮奶
(C)
1 湯匙熏衣草
(A)
100gm Sugar
3 tbsp Water
(B)
5 pcs Egg
80gm Sugar
450gm Milk
(C)
1tbsp Lavender

(A)
100gm Gula
3 tbsp Air
(B)
5 biji Telur
80gm Gula
450gm Susu
(C)
1 tbsp Lavender
做法/Method/Cara-cara:

1. 將熏衣草加入鮮奶加熱,不要煮滾,熱就可以。約 3 分鐘。
2. 蛋和糖輕輕拌勻材料,加入熏衣草牛奶,過濾。
3. 倒入杯子。水滾后,放入蒸。小火,約 30 分鐘。

1. Mix Lavender with milk, heat with low heat, do not boil, heat will do, about 3 minutes.
2. Stir well eggs and sugar, add in Lavender milk. Filter the mixture.
3. Put into cup. When water boils, steam it with low heat, about 30 minutes.

1. Campurkan Lavender dengan susu, panaskan dengan api kecil, jangan mendidihkan, panaskan selama 3 minit.
2. Kacau telur dan gula dengan sebati, campurkan susu lavender, dan tapiskan.
3. Masukkan ke dalam cawan. Semasa air sudah mendidih, kukuskan adunan selama 30 minit.

沒有留言: